29 Ocak 2014 Çarşamba

04 - BİR DİNOZORUN ANILARI - MÎNA URGAN

BİR DİNOZORUN ANILARI
BASKI:  Mart 2013
          78. Baskı
YAYINEVİ:  Yapı Kredi Yayınları
          353 Sayfa
TÜRÜ:  Yaşantı


Yine tembellikten üç gündür okuyup bitirdiğim kitabı anca yazabildim. Alıntı yapacağım bazı bölümler vardı fakat vazgeçtim. 

Karşısında birileri var ve onlarla konuşuyormuş gibi bir dil kullanılmıştı. İmla hataları pek yoktu.   ( Dikkatimi çeken bir hata yoktu ) Kitap Altı bölümden oluşuyor fakat altıncı bölüm fotoğraflardan oluşuyor. Beş bölümlük anlatı kısmı 321 sayfadan oluşmakta.
İngiliz edebiyatı "duayenimiz" Mîna Urgan, Bir Dinozorun Anıları'nda açıkyürekli, yalın ve naif bir dille anlatıyor; kendini, çevresindekileri ve bir coğrafyada olan biteni... Halide Edşp, Necip Fazıl, Abidin Dino, Neyzen Tevfik, Sait Faik, Yahya Kemal, Ahmet Haşim, Atatürk ve başka pek çok isimle zenginleşmiş bir ömrü...
Mîna Urgan'ın anılarını bazen coşkuyla bazen buruklukla ama hep gülümseyerek okuyacaksınız.
 Yukarıda kitabın arka kapak yazısında alıntıladığım bölüm aslında anlatım dilini ve konusunu kabaca ana hatlarıyla açıklamış.

2 yorum:

  1. bu kitaba haksızlık etmişsiniz bence :) sayfalarca yorum çıkabilir bu kitaptan

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız başta da belirtmiştim tembellikten yayımlama işini bile üç günde yapabildim. Tembellik değil de yorgunluktan işyerimde bu aralar bayağı yoğun çalışıyoruz. Kitapta o kadar ünlü isim kişilik özelliğiyle. solcular da ülkemizdeki gelişim özellikleriyle anlatılıyor ve benden tık yok. Duyarsız bir kitap ekleme olmuş.

    YanıtlaSil