19 Mayıs 2015 Salı

22 - HORTLAK - STEVE BARRON

HORTLAK


ÖZGÜN ADI:
           389 Sayfa
 BASKI:  
           
 YAYIN EVİ:  Kalipso Yayınları


Beklentilerle dolu bir başlangıç ve hüsranla biten bir okuma oldu bu seferki. Kitabın içinde değişik yazarların öyküleri vardı, çoğu güzel olacak bir öykü seçkisi hayal ettim :((((((


15 tane öyküden oluşuyor. Ben; yalnızca kısmen burada, götürdüğü yere git, Mahigul'un hüzünlü öyküleri adlı öyküleri beğendim.


Yalnız Kısmen Burada adlı öykü 11 Eylül saldırıları sonrası

kulelerin enkazlarının kaldırılmasında görev alan bir üniversite öğrencisi gençle saldırılardan sonra hayatı karmaşa haline gelen bir genç kızı anlatıyordu. Gerilimden çok iç hesaplaşma ve felsefe içerikliydi.

Götürdüğü Yere Git adlı öykü de eşinden ayrılmış çocuklu bir kadınla öldürdüğü insanların derisini alıp onların kimliğine bürünerek hayatını yaşayan bir adamın karşılaşmasını anlatıyor. Öykü değişik şekillerde işlenebilecek bir konu ve bitişe sahipti. Çoğunlukla okurun hayal dünyasına iş bırakan bir öyküydü.


Mahigul'un Hüzünlü Öyküleri adlı öykü de Ursula K Le Guin tarafından yazılmış desem yeterli olur sanırım. Bir insan yaptığı işte bu kadar usta olabilir mi dedirtiyor resmen. İki farklı kabilenin iktidar kavgaları anlatılıyor. Her seferinde birbirlerine oyun oynayan fakat süreklilik sergilemeyen bir çekişme var iki toplumun arasında. Sonunda uğruna savaştıkları toprakları yaşanamaz hale getirene kadar devam eden savaşlar iş işten geçtikten sonra son buluyor.


Hortlak adlı öyküyü ( kitaba adını veren öykü ) hiç beğenmedim. Arka kapakta anlatılanlara bakılırsa bu kitap korku ve gerilim yazın hayatının kilometre taşlarından mış mış mış.


Her neyse ben hiç kimseye tavsiye etmem bu kitabı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder