17 Haziran 2014 Salı

26 - KABİL - JOSE SARAMAGO

JOSE SARAMAGO
ÖZGÜN ADI:  Caim
      146 Sayfa
BASKI:  8. Baskı
      Mayıs 2013
YAYIN EVİ:  Kırmızı Kedi Yayınları
Kitabı cuma günü bitirmiştim ama işlerimin yoğunluğu nedeniyle ancak fırsat bulabildim. Bu arada bu yıl her haftaya bir kitap olarak belirlediğim 52 kitap okuma hedefimi de yarıladım. Pek parlak değil okuma hızım ama olsun hedefimi tutturabilecekmişim gibi görünüyor. :)))

Kitabın konusu ilginçti ve ilginç olduğu kadar güzel de yazılmıştı.


Dini bir çok efsaneyi hem eleştiren hem de insanların söz konusu din olunca hiç düşünmeden acaba sorusunu sormadan her şeyi olduğu gibi kabul etmesini eleştiren bir kitaptı. İnce ve güzel bir dille yazılan kitap çok güzeldi.


Çeviri hatası pek yoktu, tek sıkıntı SARAMAGO'nun yazı şekliydi. Bu kitabını da diğerlerinde olduğu gibi konuşmalar pek belirtilmeden uzun paragraflar şeklinde yazmış.


Kitap Habil ile Kabil'in kavgası ile başlıyor. Kabil Habil'i öldürüyor ve uzun süren bir sürgün cezası alan Kabil anlatılıyor. Olaylar her seferinde değişik zamanlarda ama her seferinde zaman olarak düzensiz bir şekilde ele alınıyor. Kabil bir bakıyorsunuz geçmişe gitmiş bir bakıyorsunuz gelecekte, yani belli bir düzende anlatılmıyor olaylar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder