25 Haziran 2014 Çarşamba

30 - TANRI KÜÇÜK GÜNAHLARI AFFEDER - JOHN HART

TANRI KÜÇÜK GÜNAHLARI AFFEDER
ÖZGÜN ADI:  The Last Child
      543 Sayfa
BASKI:  1. Baskı
      2013 Yazılı ay belirtilmemiş
YAYIN EVİ:  Koridor Yayıncılık
ÇEVİREN Harun İÇÖZ - Nazlı TÜZÜNER
Kitabı mayıs ayında burada gerçekleşen kitap fuarında aldım. Daha önce yazarın Dejavu adlı kitabını okumuştum ve beğenmiştim. Bu nedenle aldım bu kitabını da. 

Konusu fena değildi. İnsan pek de gerilmeden okuyabiliyor. Dili basit ve sadeydi, tek seferde takılmadan okunabilecek türden bir kitaptı. Çevirisi güzeldi fakat bir iki yerde isim hataları vardı. Bir ara konuyla alakası olmayan isimler görünce aklım karıştı, sonra durumu farkettim ve sonuna kadar daha dikkatle devam etmeme sebep oldu.


Konusuna gelince: kitap ikiz çocukları olan bir ailenin dağılışını anlatıyor. Çocuklar ikiz ve biri kız biri erkek fakat tek yumurta ikizleri kadar benziyorlar birbirlerine. Kız kaçırılıyor ve aile bu olayın şokunu atlatamadan baba evi terkediyor.


Bu olayları kaldıramayan anne alkol ve ilaç kullanmaya başlıyor. Bu arada eski sevgilisi de musallat oluyor. Hem kadına hem de oğluna ( Johnny ) şiddet uyguluyor. Johnny sürekli kız kardeşini arıyor ve bu onda saplantı haline geliyor. Şehirdeki çocuklara karşı suç işleyen bütün sabıkalıların listesine ulaşıyor ( en yakın arkadaşı bir polis çocuğu ), bu listedekileri takip ediyor.


Kardeşinin kaçırılmasının üzerinden bir yıl geçiyor ve polis hiç bir ilerleme kaydedemiyor. Bir gün Aynı okulda bir kız daha kaçırılıyor ve bu olay  bir çok olayın çözülmesine sebep oluyor Johnny'nin kız kardeşinin olayının çözülmesi hariç.


Johnny sonunda kız kardeşini buluyor ve ana-oğul bütün sıkıntılarını çözüp tekrardan aile olmaya çalışıyorlar.


Şimdilik bu kadar konu yeterli. Olaylar hiç beklenmedik bir şekilde çözülüyor. Okurken de tahmin edemediğim bir şekilde ama sonunu kesinlikle güzel bağlamıştı yazarımız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder