16 Kasım 2013 Cumartesi

32 - GÜNLÜK-OĞUZ ATAY

OĞUZ ATAY
BASKI:   1998
          5. BASKI
YAYINEVİ:  İletişim Yayınları
          294 Sayfa
OĞUZ ATAY
Oğuz ATAY'ın günlüğü denilen ama bence karalama defteri olan bu kitaptan alıntı yapmamaya karar verdim. Çünkü yazacağı romanlarını ve tiyatrosunu hep bu günlük gibi tuttuğu defterde kurgulayıp ana hatlarını oluturarak karakterlerinden tutun de kaç kişi olacağına ve bunların nasıl işleneceğine kadar yazmış. Bana göre günlük bundan biraz farklı olmalı. Bir insanın yazacağı romanının genel anlamda iskeletini kurduğu, kafasındaki taslağı yazdığı defter bence günlük olarak adlandırılmamalı. 
Bazı bölümlerde katılacağı programlarla ilgili hazırlık yapmış, bazı yerlerde de yazdığı tiyatronun Yıldız KENTER ile beraber düzeltilmesi için yaptıkları okumayı anlatmış. Bir de "Türkiye'nin Ruhu" adlı üç bölümden oluşacak bir kitabın kurgusunu yapıyor fakar kitabı yazmaya ömrü yetmiyor.
Günlük iki defterden oluşuyor birincisi 281 sayfalık ikincisi de 8 sayfalık sonda da üç sayfadan oluşan bir dipnot bölümü var. Kitabın sonuna altı sayfalık bir fotoğraf albümü eklenmiş. 
İkinci defteri ameliyat olduğu dönemde alıyor ve birkaç sayfa sadece yazıyor. Zaten beyin tümörü ameliyatı oluyor Aralık 1976'da ve Aralık 1977'de vefat ediyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder