4 Ağustos 2014 Pazartesi

45 - GÖKKUŞAĞINI YAKALAMAK - KATHLEEN LONG

GÖKKUŞAĞINI YAKALAMAK
ÖZGÜN ADI:  Chasing Rainbows
      310 Sayfa
BASKI:  1. Baskı
      Mart 2013
Yayın Evi:  Arkadya Yayınları
ÇEVİREN:  Buse BARIŞ
Bu seneki kitap fuarı alışverişi oku oku bitmiyor :)))))) Bence bitmesin de. Bunu da etkinlik çerçevesinde okudum. Kitap beklentimle pek örtüşmese de öyle çok bir farklılık da yoktu.

Kitabın konusunu tek bir cümleyle en iyi şekilde anlatan kapak yazısı 

"Kabullenişin ne demek olduğunu en iyi şekilde anlatan roman"

Kahramanımız Bernie bir çocuk dünyaya getiriyor fakat hamileliğini ileri bir yaşta gerçekleştirdiği için bebek kalp rahatsızlığıyla doğuyor ve beş günlük bir mücadeleden sonra kurtarılamıyor. Bunun duygusal çöküntüsünü ( bu çöküntü beş yıl sürüyor ) yaşarken eşi tarafından terkediliyor. Eşi tarafından terkedildiği dönemde babasını kaybediyor ve bu durum Bernie'nin tamamen dibe batmasına neden oluyor.

Cenaze izninden sonra işe dönen Bernie patronun ukalalıklarına dayanamayacağına karar verip işten de ayrılıyor. Bu sefer de bir çıkış yolu bulmaya çalışırken çocukluk arkadaşından destek alıyor. Bir kızı olan arkadaşı Diane ile çok iyi geçiniyor. Hamileliği yüzünden kızını ihmal eden Diane'ın yerine Bernie Ashley ile ilgileniyor.


Barnie'nin bir abisi var onunla hiç bir zaman anlaşamıyorlar. Bu arada yeni bir komşu taşınıyor Barnie'nin sokağına. Sonunda bu kadar olumsuzluğu artık taşıyamayacağına karar veriyor. Bütün hayatını düzene sokup kaldığı yerden yaşamaya devam edebilmek için önce geçmişi ile ilgili problemlerini çözmesi gerektiğine karar veriyor ve böylece küçük küçük adımlarla işe koyuluyor, sonuç yüzünü güldürüyor.


Bu kadar yeter anlatmadığım birşey kalmadı sanki. Gerisini de kitabı okuyarak öğrenin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder