20 Ağustos 2014 Çarşamba

49 - SON KAMELYA - SARAH JIO

SON KAMELYA
ÖZGÜN ADI:  The Last Camellia
      354 Sayfa
BASKI:  1. Baskı
      Mayıs 2014
YAYIN EVİ:  Arkadya Yayınları
ÇEVİREN:  Ayhan Ece ŞİRİN
Yine bir Sarah Jio ile geldim. Bu sefer gerçekten güzel bir kitap yazmış. Hele bir de "Yağmur Saonrası"adlı kitaptan sonra bu harika geldi. Bu da vasat olsa kadından soğuyacağıma emindim. son anda sıyırdı, şanslıymış ne diyeyim. 

Arkadyanın kitap kapaklarını çok seviyorum. Ayraçlar pek ilgimi çekmese de kapak resimlerini seviyorum. Değişik ve kesinlikle kitabın içeriğiyle uyumlu hoş resimler koyuyorlar. Çevirisinde de problem yoktu, güzeldi.


Gelelim kitaba; Fırıncı bir  ailenin kızı olan Flora uluslararası bir çiçek kaçakçılığı şebekesinin eline düşer. İngiltere'ye ender bir çiçeğin yerini bulmak üzere getiriliyor. Çiçeği arayacağı bahçenin sahinin çocuklarına dadılık yaparken baba ve şebekenin başı tarafından sıkıştırılırken köşkteki bazı esrarengiz olayların da tam ortasına düşer. Kendisi de esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolur.


Olaydan elli yıl sonra köşkü satın alan ailenin bahçıvan gelini Addison köşke gelip bahçelerin bakımsız halini görür, bunca bakımsızlığa rağmen çok güzel görünen çiçeklerle uğraşmaya çalışırken bir yandan elli yıl önceki esrarengiz olayları çözmeye çalışırken bir yandan da kendi geçmiş,yle yüzleşmek zorunda kalır.


Sonunu çok güzel bağladığını kesinlikle söyleyebilirim. Bir de "Böğürtlen Kışı" adlı kitaptaki bir akrabalık bağını taaa en baştan bekledim ve sonunda umduğum gibi bir bağı.............


Bundan sonrasını okuyup kendiniz görün derim. Zaten okuması ve olayların takibi kolay bir kitap, bir solukta okunabilecek türden, okuyacaklara şimdiden kolay gelsin ve iyi okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder