4 Temmuz 2014 Cuma

34 - ORMANDA ÖLÜM YOKMUŞ - LATİFE TEKİN

  ORMANDA ÖLÜM YOKMUŞ
BASKI: 1. Baskı
      2013
YAYIN EVİ:  İletişim Yayınları
      184 Sayfa
Ormanda ölüm yokmuş, doğanın kucağında, zamandan azade bir hikâye analtıyor. Resim yapmayı bırakmış ressam Emin ile öyküler yazıp biriktiren Yasemin'in, kendilerine hayata hesap veren uzun sohbetlerine şahit oluyoruz romanda. Düş kırıklığıyla sonlanmış aşklarını geride bırakarak ormana sığınmış bu iki yakın arkadaş, birbirlerine tutunarak ormanın kuytularına doğru yol alıyorlar. Latife TEKİN şiirselliğin zirvesinde gezinen anlatımıyla karamsarlığa düşmüş bir erkeği ve onu ayakta tutmaya çalışan bir kadını tutkuyla resmediyor. Yaprakların, taşların, kuşların gölgesinde sarsıcı bir içsel yolculuk hikâyesi.
Aslında arka kapakta yazılan bu yazı kitabı net bir şekilde özetliyor. Özellikle Emin geçmişle ilgili sık sık konuşurken Yasemin ara sıra damarına basma riskini alarak da olsa fikirlerini açıklıyor. 

Fazla bir tartışma; yok birisi konuşuyor duygularını yada olayları anlatıyor sonra diğeri ya bununla ilgili düşüncelerini açıklıyor yada bu konuyla ilgili anlatıcının duygusunun yada davranışının kaynağına inmeye çalışıyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder